Vad ska du välja?

Ska du välja gruppkurs, privatkurs eller MotionMetrix och vad är egentligen skillnaden mellan de olika alternativen? Här får du svaren.

 

MotionMetrix fördelar:
 • Med MotionMetrix blir extremt tydligt hur allting hänger ihop, till exempel hur en lite för hög stegfrekvens kan göra att markkontakttiden blir för lång vilket försämrar energieffektiviteten medan en för låg frekvens kan göra samma sak men på ett annat sätt.
 • Om jag ber dig göra en justering kan det vara så att den känns lite ”onaturlig” (det kan även kännas jättebra) men du får då ett omedelbart ett kvitto på hur det påverkar din energieffektivitet.
 • Man får exakt veta hur belastningarna i höft- och knäleder ser ut vilket kan vara bra för den som är skadebenägenheten.
 • Många löpare gillar att få exakta siffror, kurvor och diagram på precis allting och det är precis vad man får här.
 • Det kan vara kul med siffror och stjärnor se hur de förändras under en träff och sedan kanske även göra om testerna vid flera tillfällen för att se hur man förbättrar sig.
MotionMetrix nackdelar:
 • Det är 60 minuter vilket är halva tiden jämfört med privatkursen.
 • Att springa på löpband är nästan som att springa ute, men inte riktigt. Är man ovan vid löpband finns också en viss risk att man blir lite spänd och springer lite ”onaturligt” på löpband.
Privatkurs fördelar:
 • Den är två timmar, det vill säga dubbla tiden jämfört med MotionMetrix, vilket ger mer tid att sätta rörelserna i muskelminnet.
 • Det är lättare att fokusera på känslan istället för att stirra på siffror och samla stjärnor i ett program.
 • Löpningen sker utomhus vilket är där du springer i vanliga fall. Du tävlar ju inte på löpband och man aktiverar inte kroppen på exakt samma sätt på ett löpband som ute även om skillnaderna inte är så stora som många tror.
Privatkurs nackdelar: 
 • Inte riktigt lika tydligt hur alla delar hänger ihop när du inte får exakta svar på vad dina justeringar betyder i tydliga siffror.
 • Du får inget ”oberoende” kvitto på hur din energieffektivitet påverkas utan får lita på din känsla och på mig.
Gruppkurs fördelar:
 • Tre timmar jämfört med en timme MotionMetrix och två timmar privatkurs ger betydligt mer tid att sätta rörelserna ordentligt.
 • Man lär sig en hel del genom att se hur andra rör sig och vad jag säger till dem.
Gruppkurs nackdelar:
 • Jag har andra än dig att fokusera på vilket så klart gör att specifika problem eller önskemål, som många återkommande skador eller att man tävlar på medeldistans och inte långdistans som gruppkursen är utformad för.

Typ så ser det ut. En del gillar MotionMetrix, några privatkurs och andra gruppkurs. I princip inte någon större skillnad i vilka förslag på justeringar du kommer att få även om man troligen hinner med lite mer ju mer tid man har på sig.

2 personer. På både privatkursen och PT-timmarna kan man vara två personer. Läs mer om priser och upplägg under fliken ”Privat fortsättning” längst ner på den här sidan: http://www.springsnabbare.se/kurser

Slutligen: Man lär sig väldigt mycket på en träff. Men man lär sig mer vid flera träffar. Det blir också allt lättare att göra justeringarna och få dem att fästa för varje träff. Till exempel genom att direkt gå på paketet med tre träffar och MotionMetrix eller att börja med en privatkurs/gruppkurs/MotionMertrix och sedan fylla på med en eller flera PT-timmar då vi går går vidare eller övar backteknik eller vad det nu råkar vara det som du behöver mest.

Nu är det upp till dig. Gå på magkänslan. Det brukar bli bäst.

Boka: ”Teknikkurs liten grupp
Boka: ”Privatkurs, två timmar
Boka: ”MotionMetrix
Boka: ”MotionMetrix – tre träffar
Boka PT-timmar: En timme, 3 träffar/timmar, 5 träffar/timmar, 10 träffar/timmar

Tveksam? Läs vad andra säger om kurser och analyser med Fredrik Zillén här!