Föreläsningar och företagsjobb

En medryckande föreläsning kan inspirera, ge ny kunskap, väcka nya tankar och tända en träningsglöd hos åhörarna. Spring Snabbares Fredrik Zillén är en mycket erfaren föredragshållare som med en blandning av humor och djup kunskap visar och berättar med bilder, filmer och kroppen hur löpning kan göras både roligare och, framför allt, lättare. Kombinerar man föreläsningen med lite praktiskt övande blir resultatet ännu bättre.

KLUBB – TRÄNING/FÖRELÄSNING: Tillhör du en klubb och vill engagera Fredrik Zillén skickar du en förfrågan om pris och upplägg till: fredrik@springsnabbare.se.

”Efter din föreläsning har jag inte ont i ländryggen längre när jag springer”.
Föreläsningsdeltagare

”Jag slog rekord på 5 km direkt första veckan efter din föreläsning”.
Föreläsningsdeltagare

”Få människor är så pålästa och inspirerande. Bästa föreläsaren, alla kategorier.”
Deltagare på föreläsning + workshop med en löparklubb.

”Mässans höjdpunkt blev Fredrik Zillén med sin roliga föreläsning Spring snabbare.”
Deltagare vid föreläsning på mässan Allt För Hälsan

 

Föreläsningar:

BÄTTRE LÖPTEKNIK TILL ALLA

Låt de anställda inspireras av en medryckande föreläsning om löpning. Det blir många aha-upplevelser när Fredrik Zillén berättar om hur löpning kan göras betydligt mycket lättare och roligare samtidigt som man skonar knän, höfter, ländrygg, mm. Tips på hur man kan komma igång med löpning får ni så klart också.
Alla deltagare får en sammanfattning i PDF-format av föreläsningens huvudpunkter samt förslag på olika typer av effektiva pass.

Förslag på föreläsningar:

”Snabbare, lättare och färre skador med effektiv löpteknik”. 60 minuter. Passar vilka grupper som är intresserade av att veta hur man med några enkla knep kan få en mycket mer energieffektiv löpteknik.

”Kom igång med löpning”. 60 minuter. Mindre löpteknik och mer om hur de som ännu inte springer eller inte springer så mycket kommer igång på bästa sätt samt hur de som tränar mer kan bli ännu snabbare. Här tar jag även upp lite kring val av skor och liknande frågor många har när de börjar.

Tid: 1 timme
Pris: 5 000 kronor ex moms, inklusive sammanfattning i PDF-format av teknikråden och förslag på pass.
Boka: fredrik@springsnabbare.se

Exempel på andra föreläsningar:

”ALLT DIN LÖPTRÄNARE OCH SNABBA KOMPIS HAR SAGT OM LÖPTEKNIK MEN SOM NI TROLIGEN MISSUPPFATTAT ALLIHOP”

I föredraget med den långa titeln går jag igenom en lång rad ”sanningar” om löpning och löpteknik och reder ut hur det egentligen är. Det handlar om instruktioner som ”Fram med höften”, ”Jobba med armarna”, ”Sträck på dig”, ”Luta dig framåt” och ”Lyft blicken” där samtliga både kan vara bra och fullständigt fel. Och måsten man verkligen springa på framfoten eller ta 180 steg i minuten (svar: nej)?

Tid: 90 minuter
Förfrågan: fredrik@springsnabbare.se

FöredragKenyan

”15 PUNKTER SOM GÖR DIG SNABB SOM EN KENYAN”
Den här föreläsningen är främst för de som vill prestera bättre tider och vill veta vad som gör att så många löpare från Kenya är så bra.
Fredrik Zillén går igenom vad som egentligen krävs för att bli riktigt bra, hur gamla tiders löparstjärnor som Gunder Hägg och Paavo Nurmi gjorde och hur det ligger i linje med hur dagens elitlöpare från Kenya tränar. Tips på hur mer ”vanliga” svenskar ska göra med dessa råd levereras också.

Tid: 90 minuter
Förfrågan: fredrik@springsnabbare.se

SKRÄDDARSY
Vill du ha någon annan vinkel på det här med löpning, löpträning och biomekanik är det bara att säga till så går det säkert att ordna.

BOKA: Alla bokningar sker via mail till: fredrik@springsnabbare.se

Föreläsning och praktisk träning – ett tillfälle

Föredrag som ovan + en dryg timme teknikövningar utomhus där alla får öva praktiskt på hur man får till ett optimalt effektivt löpsteg. Även här får alla deltagare en sammanfattning i PDF-format av föreläsningens huvudpunkter samt förslag på olika typer av effektiva pass.
Här funkar både små och stora grupper. Oavsett om ni är 10 eller 75 personer kommer ni att lära er en hel del. Se gärna citatet här nedan som kom två dagar efter föreläsning och övande med en grupp på över 50 personer:

Tid: 2 timmar
Plats: Ert företag
Pris: 8 000 kronor ex moms (6%),  inklusive sammanfattning i PDF-format till alla deltagare med teknikråden samt förslag på riktigt effektiva pass.
Bokafredrik@springsnabbare.se

”Förut på min vanliga runda (ca. 6,5km) brukar snitthastigheten/km vara kring 5,55-6 min, på rundan igår hamnade jag på 4,34 i snitt på 9,7 km. Det känns som jag har vunnit högsta vinsten!”
Deltagare efter ett tillfälle med ”Föreläsning och praktiskt träning” med över 50 personer.

 

Uppföljningar

Återbesök  efter ”Föredrag och praktisk träning – ett tillfälle” där vi jobbar vidare med löptekniken. Den här gången går vi vidare med nya punkter där deltagarna lär sig nyanser på ett helt nytt sätt och som ger ökad fart utan att man tar i mer. Ger minst lika stor utveckling som efter första tillfället.

Tid: 1 timme
Pris: 3 000 kronor ex moms (6%), inklusive PDF med sammanfattning av det som lärs ut och som kan spridas till deltagarna.
Bokafredrik@springsnabbare.se